Previous Next

Atrium Ljungberg skapar unika kontor vid Slussen

Stadsutveckling

19 augusti 2021

Slussen i Stockholm har de senaste åren genomgått en stor förändring. Nu omvandlar Atrium Ljungberg den ikoniska fastigheten Katarinahuset som med sin hiss står stadigt mellan Slussen och Mosebacke.

– Det här blir en oslagbar plats, säger Camilla Waxin, Office Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Under tidigt 1900-tal växte Katarinahuset fram vid Slussen i Stockholm. Det var då ett mindre hus med putsfasad och träramar runt fönstrena. Under 30-talet utvecklades huset ytterligare, det blev större och liknar mer det hus vi känner till idag.

Atrium Ljungberg omvandlar just nu den 18 000 kvadratmeter stora fastigheten till moderna kontorslokaler.

Katarinahuset byggs om helt och består idag av råytor i mestadels betong och marmor, som ska bevaras. Detta innebär att blivande hyresgäster kan vara med och anpassa lokalerna i princip hur de vill. Designmanualerna är flexibla och möjligheterna är många.

Attraktivt och unikt

I dagsläget finns det många fina ytor lediga, i ett läge som attraherar många.

– Fördelen med Slussen är att det kan passa både de urbana företagen på Södermalm men också de företag som traditionellt etablerar sig i city, menar Camilla Waxin.

Slussen är redan en unik plats för kontorsetableringar i Stockholm och Katarinahuset kommer addera något alldeles speciellt - på taket.

– Här kommer det finnas en hyresgästdel. Det innebär att alla som sitter i huset får möjlighet att sitta på takterrassen och jobba, ta möten eller äta lunch. Dessutom ingår det i våra avtal att man får ha events på taket, det blir ett stort mervärde. Även utsikten från våra kontor i Slussen är unik, här ser man hela staden och Mälarens inlopp i en panoramavy, beskriver Camilla Waxin.

Kontoret istället för hemmet

Inför hösten, när restriktionerna förhoppningsvis lättar, tittar många arbetsgivare på hur man kan göra arbetsplatsen mer attraktiv så att medarbetarna ska välja kontoret istället för hemmet. Läget och ytorna kommer bli ännu viktigare vid en kontorsetablering.

– Ett kontor ska vara kreativt och här ska man kunna interagera med andra. Och eftersom de digitala mötena är här för att stanna ska man också kunna dra sig undan vilket kräver fler småhubbar eller telefonrum.

”Ett oslagbart område"

Runt Slussen byggs det just nu strandpromenader, den nya Guldbron kom på plats under hösten 2020, och i framtiden kommer en galleria med ett 50-tal butiker koppla ihop Katarinahuset med både bussar och tunnelbana. Slussen blir en pulserande, kulturell och affärsmässig mötesplats och även en kommande matdestination. 

– Vi vet att det här kommer bli en plats som folk kommer åka till, och inte bara passera. Folklivet kommer se annorlunda ut. Det kommer att finnas ett otroligt utbud i Slussen samt på gatorna intill så som Götgatsbacken med mera. Slussenblir en oslagbar plats!

Av Pernilla Gilbert Magasinet Lokalguiden

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se