Atrium Ljungberg miljardsatsar

Atrium Ljungberg miljardsatsar

Ekonomi

24 februari 2017

Nu berättar bolagets vd Annica Ånäs om bokslutet och om bolagets miljardinvesteringar.

I går kom Atrium Ljungbergs bokslut för 2016. Det landade något under föregående år och både nettoomsättningen och resultatet sjönk något. Omsättningen landade på 2 299 i förhållande till 2 468 för 2015 och resultatet uppgick till 2 682 mot 2 784 för året innan. Vilket motsvarar 20,13 per aktie.

Trots detta är bolagets vd Annica Ånäs nöjd med bokslutet.

- Vi är nöjda och levererar ett stabilt resultat som överträffar vår prognos. Trots en stor avyttring under 2015 och en lägre investeringstakt 2014-2015 så levererar vi ett något högre driftöverskott än föregående år.

Aktien sjönk en aning efter det att bokslutet offentliggjordes, men det är inget som Annica Ånäs tar som ett dåligt tecken. Under de senaste tre åren har den trots allt gjort omvänd resa.

- Om vi vänder på det så har den faktiskt stigit och är ganska stabil, säger hon till World in Property.

Nu fokuserar bolaget på att under detta år lägga pengar på nya projekt. Totalt pratades det om att bolaget kommer att investera ungefär två miljarder under 2017.

- Just nu har vi pågående projekt med en investering på 1,7 miljarder, sen har vi projekt som vi startar bland annat ett handelsprojekt i Uppsala och Mobilia i Malmö samt kontor i Hagastaden i Solna på 32 000 kvadrat. Totalt med framtida projekt finns det möjlighet att göra investeringar motsvarande elva miljarder, säger Annica Ånäs .

Årets utmaning menar Annica Ånäs är att hitta rätt folk till bolaget.

- Den allmänna utmaningen i bygg- och fastighetsbranschen är att det är stor efterfrågan på projektledare. Vi har ganska lätt att rekrytera eftersom vi är ett starkt bolag, men generellt är det svårt. I övrigt tycker jag att fastighetsmarknanden står sig stark.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se