Atrium Ljungberg köper klassisk fastighet

Atrium Ljungberg köper klassisk fastighet

Transaktion

10 mars 2017

Atrium Ljungberg har tecknat avtal om att förvärva anrika Sjömansinstitutet på Södermalm i Stockholm.

 

Fastigheten om cirka 3 300 kvadratmeter förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om 252 miljoner kronor och är ett komplement till bolagets redan befintliga bestånd vid Slussen.

Tranbodarne 13, även kallad Sjömansinstitutet, är belägen vid Katarinavägen och Stadsgården vid Slussen på Södermalm. Fastigheten ligger intill Tranbodarne 12, det så kallade Glashuset, som Atrium Ljungberg äger sedan tidigare. Bolaget har även en markanvisning på Stadsgårdsleden framför Glashuset.

Den förvärvade fastigheten omfattar cirka 3 300 kvadratmeter uthyrbar area med främst moderna kontorslokaler men även bostäder, café och galleri. Fastigheten är fullt uthyrd med ett hyresvärde om 12 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Nordisk Film, Kontigo, Stockholms Internationella Handelsskola och Triggerfish.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 252 miljoner kronor. Säljare är Vasaparken. Tillträde sker 30 mars 2017.

– Sjömansinstitutet har ett unikt läge invid Slussen med milsvid utsikt över Saltsjön och Stockholm. Detta i kombination med väl tilltagna våningshöjder gör lokalerna väldigt attraktiva. Här finns spännande uthyrningsmöjligheter som kan utgöra komplement till våra lokaler i Glashuset. Det finns även möjlighet att utveckla fastigheten i framtiden, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef för Transaktion och Etablering på Atrium Ljungberg .

Södermalm är ett av de mest attraktiva områdena i Stockholm och ett etablerat kontorsläge där hyresutvecklingen har följt den övriga utvecklingen i Stockholms innerstad som varit stadigt positiv under flera år. I och med det pågående projektet ”Nya Slussen” kommer nya kontorsytor att tillskapas på platsen.

– Genom förvärvet stärker vi vår position på en viktig delmarknad i Stockholm. På sikt, när vår markanvisning framför Glashuset ska realiseras, ser vi den här fastigheten som en pusselbit för vår helhetsplanering av området, kommenterar Annica Ånäs , vd på Atrium Ljungberg.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se