Atrium Ljungberg gör miljardförvärv i Göteborg

Atrium Ljungberg gör miljardförvärv i Göteborg

Transaktion

24 mars 2017

I fredags tecknade Atrium Ljungberg avtal om förvärv av kontorsfastigheten Lindholmen 30:1 i stadsdelen Lindholmen i Göteborg.

 

Fastigheten förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,3 miljarder kronor. Genom förvärvet fördubblar Atrium Ljungberg sitt fastighetsbestånd i Göteborg.

Lindholmen 30:1 omfattar närmare 37 000 kvadratmeter uthyrbar yta med moderna kontorslokaler samt ett p-garage med cirka 260 platser. Fastigheten är fullt uthyrd till Ericsson.

Fastigheten är belägen precis vid vattnet på Lindholmen, en central stadsdel på Hisingssidan av Göta Älv och en del av det stora utvecklingsområdet Älvstaden. Den ligger invid Chalmers tekniska högskola och Lindholmen Science park, ett viktigt kluster för utvecklingsintensiva teknik-, utbildnings- och medieföretag. Här finns närhet till service och restauranger samt mycket goda kommunikationsmöjligheter.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 1 260 miljoner kronor. Säljare är fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim. Atrium Ljungberg tillträder fastigheten 29 mars 2017.

- Genom förvärvet har vi fördubblat vårt fastighetsbestånd i Göteborg och är nu en betydande aktör på Lindholmen. Långsiktigt kommer vi få ännu bättre möjligheter att erbjuda attraktiva lokaler för både befintliga och nya hyresgäster. Genom vårt lokala engagemang fortsätter vi samverka med staden och företag för att skapa mervärden för platsen, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef Transaktion och Etablering på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg etablerade sig i Göteborg hösten 2015 då man förvärvade två kontorsfastigheter på Lindholmen. Bolaget har sedan dess varit tydliga med sin ambition att växa i Göteborg.

– Göteborg är en mycket intressant marknad där Lindholmen är ett av de mest spännande områdena som utvecklas kraftigt just nu. Vi tror starkt på området och vill vara delaktiga i utvecklingen och skapa hållbara stadsmiljöer som stödjer stadens framtidsvisioner, säger Annica Ånäs , vd på Atrium Ljungberg.

Falkenborn, Svalner och KPMG har varit Atrium Ljungbergs rådgivare i transaktionen, CBRE och Maqs har varit säljarens rådgivare.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se