Aspelin Ramm expanderar i Varberg Lennart Karlsson, vd, Aspelin Ramm. Foto: Aspelin Ramm

Aspelin Ramm expanderar i Varberg

Uthyrning

31 oktober 2017

I helgen invigdes det nya handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Det är en tidigare industrifastighet som omvandlats till en handelsplats med butiker, varuhus och restauranger.

 

– Varberg är sedan länge en expansiv tillväxtstad med en ökande befolkningsmängd. När vi köpte fastigheten för tio år sedan såg vi en möjlighet att utnyttja det trafikorienterade läget för att komplettera det existerande handelsutbudet i centrala Varberg med nya butiker som inte funnits i regionen tidigare, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.

Totalt omfattar det nya handelscentrumet 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 och 7000 kvadratmeter. Bland de redan klara hyresgästerna finns Jula, Sportshopen, Rugstore samt restaurangerna Max hamburgare och Linnea & Basilika. Dessutom öppnar även Biltema ett nytt varuhus i Lugnetrondellen.

– Lugnetrondellen är det konkreta resultatet av ett målmedvetet projektgenomförande och ett väldigt positivt och engagerat samarbete mellan flera inblandade parter, där Varbergs kommun har spelat en viktig och avgörande roll för att Varberg ska fortsätta växa på ett ansvarsfullt sätt, säger Lennart Karlsson.

Förra året tilldelades Varberg utmärkelsen ”Årets stadskärna 2016”, bland annat för sina insatser för att slå vakt om en levande innerstadsmiljö, med kultur, handel och restauranger.

– Vi har sedan länge en väldigt stark handelspolicy med bred politisk enighet i Varberg som innebär att vi ska bevara vår unika stadskärna samtidigt som vi vill utöka handeln i utkanterna av staden. För oss handlar det om att hitta en bra balans mellan olika typer av handel i staden. Med ett nytt och modernt handelscentrum som Lugnetrondellen är vår ambition att hela området får ett lyft och att allt fler nya företag och verksamheter etablerar sig i området, säger Jan Malmgren, samhällsutvecklingschef på Varbergs kommun.

Från politiskt håll ser man också positivt på att Lugnetrondellen nu har öppnat. Kommunstyrelsens vice ordförande Jana Nilsson var en av talarna under helgens invigning som uttryckte sitt gillande över att varbergsborna nu får ett allt större handelsutbud på kortare avstånd än tidigare.

– Förutom en minskning av långa transporter till exempelvis Göteborg, Kållered och Ullared innebär det nya handelscentrumet flera nya arbetstillfällen i Varberg. Vi har visserligen en låg arbetslöshet i kommunen men nya jobb är naturligtvis välkomna för att Varberg ska kunna fortsätta att växa.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se