Arwidsro köper skånsk handelsfastighet för 145 mkr – Det känns verkligen kul att inleda sommaren med ytterligare ett förvärv av stark dagligvaruankrad handel i södra Sverige och Öresundsregionen, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig Arwidsro.

Arwidsro köper skånsk handelsfastighet för 145 mkr

Transaktion

2 juli 2021

Arwidsro följer Acrinovas exempel och köper en handelsfastighet i skånska Löddeköpinge.

Arwidsro förvärvar nämligen E-center, med fastighetsbeteckning Löddeköpinge 14:40, av Myrko Fastigheter AB för 145 miljoner kronor.

Fastigheten är en modern dagligvaruankrad handelsfastighet med en uthyrningsbar area om 11 242 kvadratmeter i de centrala delarna av handelsområdet Center Syd.

Fastigheten är fullt uthyrd med Willys, Blomsterlandet och Stadium Outlet som ankarhyresgäster. Hyresvärdet är cirka 14,4 miljoner kronor.

Arwidsro tillträder fastigheten 1 juli 2021.

– Det känns verkligen kul att inleda sommaren med ytterligare ett förvärv av stark dagligvaruankrad handel i södra Sverige och Öresundsregionen. Vi tackar Myrko Fastigheter för en väl genomförd affär och ser nu fram emot att arbeta tillsammans med hyresgästerna för en fortsatt positiv utveckling av fastigheten och området, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig Arwidsro.

Tidigare fastighetsägaren har de senaste åren genomfört omfattande renovering och modernisering av fastigheten vilket tillsammans med Arwidsros förstudie för certifiering enligt Miljöbyggnad iDrift skapar goda förutsättningar för fortsatt hållbar utveckling av fastigheten.

Handelsområdet Center Syd är en av Skånes mest välbesökta handelsplatser, strategiskt belägen utmed E6/E20 mellan Malmö, Lund och Landskrona.

Arwidsro biträddes av Törngren Magnell och säljaren av Advokatfirman Vinge och Catella Corporate Finance.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se