Aros köper sitt första bostadsprojekt i Upplands-Bro
– Vi är glada över att kunna addera ännu en attraktiv kommun inom Storstockholm till Aros Bostads karta för utvecklingsprojekt, säger Magnus Andersson, VD på Aros Bostad.

Aros köper sitt första bostadsprojekt i Upplands-Bro

Transaktion

11 juni 2021

Aros har tecknat avtal om förvärv av byggrätter, motsvarande 33 radhus, inom bostadsutvecklingsområdet Bro Mälarstad.

Radhusen blir Aros Bostads första utvecklingsprojekt i Upplands-Bro. Säljare är ett joint venture mellan Magnolia Bostad och Heimstaden.

Bro Mälarstad är en ny naturnära stadsdel i Upplands-Bro, vilken kommer att omfatta cirka 2500 bostäder, skolor och service.

Vid Mälarens strand anläggs en småbåtshamn, strandpromenad och badplats. En gång- och cykelväg förbinder bostadsområdet med Bro stationsområde.

Byggrätterna som Aros Bostad förvärvat utgör en del av områdets andra etapp, med trolig byggstart under det första kvartalet 2022 och de första bostäderna klara för inflyttning under det första kvartalet 2023.

Säljaren, ett joint venture mellan Magnolia Bostad och Heimstaden, kommer även finns kvar i området med egen bostadsutveckling.

Området omfattas av en lagakraftvunnen detaljplan. Aros Bostad planerar för 33 radhus med trästommar, enligt bolagets koncept för hållbara och prisvärda småhus av god kvalitet.

– Vi är glada över att kunna addera ännu en attraktiv kommun inom Storstockholm till Aros Bostads karta för utvecklingsprojekt. Förvärvet i Upplands-Bro är en del av vår satsning på industriellt tillverkade bostadshus i trä, med fokus på att åstadkomma maximal kvalitet till en lägre kostnad, säger Magnus Andersson, VD på Aros Bostad.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se