Arnhult öppen för fusion av Castellum och Corem
Rutger Arnhult är öppen för att skapa en ny jätteaktör med ett fastighetsinnehav om 216 miljarder, genom en tänkbar fusion av Castellum och Corem.

Arnhult öppen för fusion av Castellum och Corem

Ekonomi

4 oktober 2021

– En fusion med Castellum och Corem skulle kunna vara logiskt, säger Rutger Arnhult under en webcast som Bloomberg News tagit del av.

Arnhult, storägare i båda bolagen och styrelseordförande i Castellum, tycks därmed alltså vara öppen för en fusion.

Arnhult är största aktieägaren i både Castellum och Corem med 20,5 respektive 14 procent av aktierna.

En fusion av Castellum och Corem skulle skapa en ny storaktör på fastighetsmarkanden med ett totalt fastighetsvärde om cirka 216 miljarder.

Det sammanslagna Corem och Klövern har ett fastighetsvärde om 76,7 miljarder. Castellums äger fastigheter för 97,25 miljarder och Kungsleden, som nu köps upp av Castellum, har ett fastighetsvärde om 42,5 miljarder. (Samtliga siffror från halvårsskiftet 2021).

Fokus på Kungsleden-budet i nuläget

En fusion av Castellum och Corem står dock inte på dagordningen den allra närmaste tiden.

Arnhult uppger, enligt Bloomberg, att Castellum har fokus på budprocessen i Kungsleden för tillfället. Han beskriver den som en "enorm deal" för företaget.

– Om det är värdeskapande, borde vi inte missa ett avtal. Det spelar ingen roll vilket bolag det är, säger Arnhult i webcasten som Bloomberg citerar.

Köp i OP och Entra under hösten

Under september har Castellum blivit storägare i Oscar Properties. Detta genom försäljning av en fastighetsportfölj till Oscar Properties för cirka 1,7 miljarder kronor. Affären betalades delvis med aktier och Castellum blev därmed tioprocentig ägare i Oscar Properties.

Den sista augusti förvärvade Castellum ytterligare 11,8 procent av aktierna i norska Entra. Säljare var Folketrygdfondet. Nu äger Castellum totalt 30,6 procent i Entra och är nästan ikapp Balder som största ägare. Balder äger 32,7 procent av Entra.

Efter en dipp senaste månaderna, stängde Castellum-aktien i fredags på + 2,0 procent. Hittills i år har aktien gått upp 4,84 procent.

Även Corems B-aktie gick uppåt på fredagen och stängde på + 3,88 procent, efter ett antal veckors nedgång. Hittills i år har aktien stigit med 28,19 procent.

Av Jörgen Hallström

Faktaruta

 

 

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se