Areim miljardköper: förvärvar Chokladfabriken för 600 miljoner i Sundbyberg...

Areim miljardköper: förvärvar Chokladfabriken för 600 miljoner i Sundbyberg...

Stadsutveckling

16 januari 2014

Skanska säljer kontorsfastigheten Chokladfabriken (Eken 6) i Sundbyberg till Areim för cirka 600 miljoner kronor. Tidigare idag rapporterade World in Property även om Areims köp av TryggHansa kontoret i Stockholm.

Fastigheten är centralt belägen i expansiva Sundbyberg med mycket bra kommunikationsläge. Chokladfabriken har en uthyrningsbar yta om cirka 27 000 kvadratmeter och en uthyrningsgrad om cirka 65%. 

"Chokladfabriken är en väldigt fin fastighet som vi har ägt länge. Tiden är nu mogen att använda det kapital vi har bundet i denna fastighet till att investera i nya spännande projekt", säger Caroline Arehult, VD på Skanska Fastigheter Stockholm.

"Vi är självklart nöjda med förvärvet av Chokladfabriken då Sundbyberg är en spännande delmarknad med väldigt goda framtidsutsikter", säger Mikael Hesselval, ansvarig för transaktionen på Areim.

Se även konferens: Energieffektivitet: Beräkningar, Förbättringar, och den senaste utvecklingen.

Faktaruta

Byggnaden uppfördes ursprungligen som fabrik åt Marabou 1917 men har sedan konverterats till kontor och byggts ut i slutet av 90-talet. Samtidigt uppfördes även ett parkeringshus omfattande 700 parkeringsplatser på fastigheten.

 

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Skanska, 

För övrig information, kontakta: 

Caroline Arehult, VD på Skanska Fastigheter Stockholm, Tel: 010-448 11 12

Mikael Hesselval, ansvarig för transaktionen på Areim, Tel: 08 501 055 05, Email: mikael.hesselvall@areim.se