Archus expanderar hos Diös i Borlänge
Archus tar i februari plats i Diös nyutvecklade lokaler på Borganäsvägen i Borlänge.

Archus expanderar hos Diös i Borlänge

Uthyrning

21 september 2021

Archus väljer Diös och kontorsklustret på Borganäsvägen för sin expansion i Borlänge.

Parallellt med att utvecklingstakten i Borlänge ökat har behovet av större och mer ändamålsenliga ytor för arkitekt- och fastighetsrådgivningsbolaget Archus växt.

I februari 2022 tar de plats i ett brokigt kluster av kontorsverksamheter och urban service i fastighetsägaren Diös lokaler på Borganäsvägen.

Lokalerna utvecklas till ett modernt kontorskoncept.

Med samhällsutveckling i fokus består Archus av tre verksamheter som verkar enskilt och tillsammans: Arkitektur, Development och Partner.

Bolaget har kunder över hela landet med kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås och Borlänge.

Archus har anlitats för projekt- och byggledning i Diös utveckling av Trafikverkets nya huvudkontor på Röda vägen i Borlänge.

– Vi har ett gott samarbete med Archus och är mycket glada över att få utveckla deras nya moderna kontor på en attraktiv adress. Ett tillgängligt och centralt läge är viktigt när intresset för Borlänge och området kring Borganäsvägen växer. Vi kommer att göra en skräddarsydd lösning där vi slår ihop två lokaler för att kunna skapa just det kontor som Archus behöver, säger Stefan Carlsson uthyrare på Diös.

– Vi är inne i ett expansivt skede som vi behöver möta med större och mer ändamålsenliga lokaler. När Diös presenterade förslaget på Borganäsvägen kändes det helt rätt. Vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla Dalarna från vår nya adress, säger Gustav Källén, VD på Archus.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se