Archus etablerar husarkitektur i Uppsala

Archus etablerar husarkitektur i Uppsala

Arkitektur

5 april 2022

Nu etablerar Archus husarkitektur i Uppsala och stärker därmed sin position i den expansiva regionen. Förutom en starkare närvaro i de befintliga uppdragen möjliggör rekryteringen av Ulrika Westerstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi en fortsatt utveckling i området. 

Archus, som startade för drygt 35 år sedan, har haft kontor i Uppsala sedan 2015 då Johan Vestlund och Magnus Leksell rekryterades för att leda verksamheten inom landskapsarkitektur. Nu tar bolaget nästa steg genom rekryteringen av tre seniora husarkitekter. 

– Vi har under många år verkat på Uppsalamarknaden så det känns som ett naturligt steg att nu addera vår kompetens med husarkitektur. Med denna satsning breddar vi vår erbjudande till marknaden, säger Johan Vestlund, kontorschef i Uppsala.  

Ulrika Wetterstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi kommer närmast från Tengbom i Uppsala. Martin och Ulrika är två av grundarna till Werket arkitekter AB där även Owjan var partner. Werket arkitekter gick samman med Tengbom våren 2018.  

Trion har bland annat nyligen arbetat med Skandalhuset för Akademiförvaltningen, Cytiva, Thermo Fisher, Galderma, omdaningen av Gottsunda Centrum, kontors- och mobilitetshus i Hudiksvall, Kattvikskajen och Ekologicentrum i Ultuna.  

Archus har redan husarkitektur i Stockholm, Västerås och Borlänge. Den nya etableringen i Uppsala är ett led i att skapa synergier mellan koncernens olika bolag och positionera det gemensamma erbjudandet ännu tydligare på marknaden. 

- Breddningen av våra kompetenser i Uppsala är ett viktigt steg i vår strävan att hela tiden kunna erbjuda kunden ett helhetsgrepp från tidiga skeden till projektgenomförande och ger oss en plattform att bygga vidare ytterligare med målbilden att vara med våra strategiska kunder att skapa morgondagens samhälle idag, säger Gustav Källén, koncernchef på Archus.

- Det känns jätteroligt att få bli en del av Archus. De har lyckats kombinera närheten och det personliga i det mindre företaget med spetskompetensen hos det större. Vi ser mycket fram emot att starta husarkitektur i Uppsala, säger Martin Karlsson. 

Archus vill expandera och letar redan nu fler förmågor som tillsammans med Ulrika, Martin och Owjan ska bygga upp husarkitektur i Uppsala.  

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se