App-utvecklaren tar plats hos Stena Fastigheter Foto: Stena Fastigheter

App-utvecklaren tar plats hos Stena Fastigheter

Uthyrning

12 november 2018

Världsledande bolaget flyttar sin verksamhet till centrala Stockholm och blir kund hos Stena Fastigheter Stockholm.

Avtalet på Drottninggatan 26 gäller från hösten 2018 och omfattar två våningsplan.

- Det är väldigt inspirerande att få in ett företag som Fishbrain som hyresgäst. De verkar på en global marknad som är oerhört konkurrensutsatt och snabbt föränderlig. I vårt framtida samarbete kommer vi att lära oss mycket nytt och inspireras av deras framgångsnycklar, som företagskultur och passion, säger PG Sabel, vd på Stena Fastigheter Stockholm.

Fishbrain är världens största fiskeapp med över 6 miljoner användare.

- Vi drivs av en passion att göra något som verkligen påverkar folk. Att det dessutom är min egen favorithobby är såklart en fördel, säger Johan Attby, grundaren av Fishbrain.

Idén bakom fiskeappen fick Johan Attby när han satt i karantän efter att ha sålt sitt tidigare IT-bolag i Silicon Valley. Han kunde ha valt att stanna kvar i Kalifornien och utveckla företaget där eller från vilken stad som helst i världen. Men valet var självklart – Stockholm.

- Stockholm har så många andra kvaliteter som de andra världsstäderna saknar, inte minst miljön, närhet till natur och bra kommunikationer, säger Johan.

Fishbrain växer och rekryterar folk från hela världen. En utmaning är att hitta bostäder till nyanställda. Stena Fastigheter håller som bäst på att utveckla ett koncept för co-living.

-Vi tror att den här typen av nya boendelösningar kan vara ett sätt att underlätta för företag som Fishbrain att hitta bostad åt sina anställda och därmed skapa bättre förutsättningar att företagen stannar kvar i Stockholm istället för att söka sig utomlands, avslutar PG Sabel.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se