Anders Bodin förvärvar exklusiv kontorsbyggnad Bild: Midroc

Anders Bodin förvärvar exklusiv kontorsbyggnad

Transaktion

15 juni 2018

Fastigheten ligger ett stenkast från NK och Kungsträdgården och den uthyrningsbara ytan uppgår till 6 000 kvadratmeter. Säljare är Midroc. 

Fastigheten har varit i Midrocs ägo sedan år 2000, och har sen dess genomgått en omfattande modernisering. Dess karaktär och arkitektoniska gestaltning har samtidigt bevarats tillsammans med många unika detaljer. Fastigheten inrymmer nu bland annat moderna och flexibla kontor, ett business center och en exklusiv konferensanläggning.

- Det är en kulturhistorisk skatt vi säljer med omistliga värden, säger Peter Syrén, vd i Midroc Properties. Vi ser att köparen kommer att förvalta den på ett ansvarstagande sätt och med fokus på långsiktighet, vilket är väldigt betydelsefullt för oss.

Försäljningsarbetet har pågått under våren, och det var i stor konkurrens som fastigheten såldes till Anders Bodin Fastigheter.

- För oss var timingen för försäljningen av Tändstickspalatset helt rätt i år, säger Peter Syrén. Eftersom vi har fokus på fastighetsutveckling inom Midroc Properties så är det en naturlig del av vår affär att avyttra fastigheter efterhand som rätt läge uppstår. Det kapital som frigörs nyttjar vi till att utveckla fler fastigheter. I år och nästa år planerar vi att förvärva och investera i kommersiella fastigheter för drygt 4 miljarder kronor.

Fastigheten är belägen på Västra Trädgårdsgatan 15 i centrala Stockholm, ett stenkast från NK och Kungsträdgården. Uthyrningsbar yta uppgår till ca 6 000 kvadratmeter i fem våningsplan.

- Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva en sådan unik fastighet i Stockholms centralaste delar. Fastigheten passar oss långsiktiga ägare perfekt och vi ser fram emot att fortsätta med det gedigna fastighetsutvecklingsarbete som den tidigare ägaren bedrivit, säger Carl Bodin, vice vd och affärsutvecklingschef på Anders Bodin Fastigheter.

Nordanö har varit Midrocs rådgivare i försäljningen. Köparen önskar att inte offentliggöra köpeskillingen.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se