AMF nominerat till Årets Fastighetsbolag Kommersiellt – Vår affär bygger till största del på en mix av kontors- och handelsfastigheter, vilket är en kombination vi tror på även framåt., säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef på AMF Fastigheter. (Foto: Magnus Glans, AMF Fastigheter)

AMF nominerat till Årets Fastighetsbolag Kommersiellt

Fastighetsgalan

10 december 2021

AMF Fastigheter har nominerats till priset Årets Fastighetsbolag Kommersiellt, som delas ut på Fastighetsgalan den 9 februari 2022.

– Det är naturligtvis väldigt hedrande med tanke på vilken enorm kompetens som finns i branschen och hur mycket bra saker som görs. Att vara ägare av fastigheter på några av Stockholms viktigaste och mest centrala platser innebär ett stort ansvar. Den här nomineringen ser vi som ett erkännande på att vi tar det ansvaret, men också att vi tar tillvara på möjligheten att utveckla mer attraktiva och levande platser, säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Vad ser ni som er profil och styrka som fastighetsbolag inom kommersiellt?

– Att vi ser till mer än själva fastigheten vi äger. Vi vill skapa platser där människor vill vara och då tror vi på att även jobba med utrymmet mellan husen. För att göra det är samverkan med andra fastighetsägare, staden och andra aktörer en förutsättning. Men också att våga satsa på nya typer av kommersiella ytor – såsom IKEA Sveriges första cityvaruhus i Gallerian eller Space, världens största gamingcenter, som har öppnat i 5:e Hötorgshuset. Stadsutvecklingen har varit en styrka, vilket ju är tätt sammanbundet med kommersiella lokaler. Framför allt lokaler i gatuplan som ju starkt bidrar till uppfattningen om en plats attraktivitet.

Vad är just nu i fokus för er vad gäller vidareutveckling/expansion av ert bestånd?

– Vi har flera spännande satsningar på gång. Vår affär bygger till största del på en mix av kontors- och handelsfastigheter, vilket är en kombination vi tror på även framåt. Därutöver fortsätter vi att skapa och utveckla nya mötesplatser, där Space i 5:e Hötorgshuset utgör ett av våra främsta och senaste exempel. Som en naturlig följd av att Stockholm växer så tittar vi även på hur vi kan vidareutveckla vårt bestånd utanför Stockholms innerstad. Med Marievik som föregångare ser vi stor potential i framtida stadsutvecklingsprojekt även utanför tullarna.

Rösta och boka plats!

Läs mer om Fastighetsgalan och priserna HÄR!

Här kan du nu också rösta på dina favoriter till de olika priserna.

Missa inte heller att boka in ditt företag på Fastighetgalan i Berns salonger i god tid, platserna brukar ta slut redan innan årsslutet. Du bokar era platser HÄR.

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se