AMF Fastigheter rekryterar chef till ny tjänst från Skanska – Hållbarhetsarbetet ska vara en lika naturlig del som att vi bedriver lönsamma projekt, blir klara i tid och levererar till rätt kvalitet. Rent konkret innebär det att vi måste bedriva projekt med lågt klimatavtryck, säger Johan Lindskog.

AMF Fastigheter rekryterar chef till ny tjänst från Skanska

Personnytt

7 december 2021

AMF Fastigheter har rekryterat Johan Lindskog från Skanska. Han tillträder som ny projektutvecklingschef.

Tjänsten är nyinrättad och innebär att bolaget på ett bättre sätt kan ta ett helhetsgrepp om bolagets byggprojekt då tjänsten har ett samlat ansvar för projekt, hållbarhet och inköp.

Johan Lindskog kommer att ingå i bolagsledningen och tillträder sin tjänst den 7 december 2021.

Johan kommer närmast från Skanska där han senast arbetat som distriktschef. Tillsammans med sitt team har han där haft ansvar för en kommersiell entreprenadverksamhet.

– Johan har lång erfarenhet av att leda organisationer och stora byggprojekt. Han kommer att kunna tillföra mycket vad gäller att stärka vår projektorganisation och bygga upp teamet. Skapandet av rollen är en del av AMF Fastigheters hållbarhetsarbete inom ramen för Science based targets (SBT) där vi på detta sätt kan få ännu större effekt, säger Marie Barkman, vice-vd på AMF Fastigheter.

En viktig del i den nya rollen blir att leverera effektivitet och att skapa värde för pensionsspararna men samtidigt att tydligt integrera klimat- och hållbarhetsfrågorna i projekten.

– Hållbarhetsarbetet ska vara en lika naturlig del som att vi bedriver lönsamma projekt, blir klara i tid och levererar till rätt kvalitet. Rent konkret innebär det att vi måste bedriva projekt med lågt klimatavtryck, säger Johan Lindskog.

Utöver bolagets stora fokus på hållbarhets- och värderingsfrågor är strävan efter att utveckla platser där människor vill vara, parat med den långsiktiga synen på fastighets- och stadsutveckling något som lockar AMF Fastigheters nye projektutvecklingschef.

– Jag ser fram emot att få leda och utveckla projektverksamheten i ett bolag som på riktigt tar ansvar för stadens utveckling. Att få denna möjlighet samtidigt som vi bidrar till att Sveriges pensionärer får det bättre är väldigt tilltalande, avslutar Johan Lindskog.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se