AMF Fastigheter och Nordic Choice Hotels genomför Stockholms största hotellaffär

AMF Fastigheter och Nordic Choice Hotels genomför Stockholms största hotellaffär

Stadsutveckling

19 september 2014

Avtalet mellan AMF och Nordic Choice Hotels omfattar nästan 30 000 kvm, 540 rum, och innebär att en tredjedel av de lediga hyresytorna i projektet Urban Escape hyrs ut genom en affär.

I affären, som är det största hotellkontraktet i Stockholms historia, ingår ett boutiquehotell och ett affärsresehotell med totalt 540 rum. I anknytning till affärshotellet blir det en 2000 kvm stor konferensanläggning, gym, fitness och spa-avdelning. Båda hotellen får restauranger, caféer och barer, utöver detta byggs också Stockholms största takrestaurang på hela 1200 kvm med panoramautsikt över hela staden. 

Den norska hotelloperatören Nordic Choice Hotels har tilldelats uppdraget att utveckla två unika och fristående hotellkoncept runt Brunkebergstorg. Affären är en del av AMF Fastigheters satsning - Urban Escape Stockholm. Affären innebär ett hyresavtal som sträcker sig över 20 år framåt i tiden.

"Vi fick ett visionärt förslag som vi inte kunde motstå. Tillsammans med Petter Stordalen och Nordic Choice kommer vi att utveckla ett mer levande kvarter och dessutom skapa ökad lönsamhet vilket gynnar våra pensionssparare", säger Mats Hederos, VD AMF Fastigheter.

"Vi ska skapa två hotell och ett restaurangkoncept som blir skräddarsytt för just Brunkebergstorg. Vi ser nu fram emot den spännande och intensiva planeringsfasen tillsammans med AMF Fastigheter och Stockholm stad", säger Torgeir Silseht , VD Nordic Choice Hotels.

För mer om Stockholms stadutveckling, se konferens: Stockholm 2022: 500 Miljarder i utvecklingspotential.

Ambitionen med Urban Escape är att öppna upp platser i staden som tidigare varit slutna för allmänheten. Hotellen är en viktig del i att bidra till en mer levande stad dygnet runt – för både besökare och stockholmare.

DTZ Capital Markets och Annordia har varit AMF Fastigheters rådgivare vid marknadsanalys, operatörsrekrytering och förhandlingsprocessen avseende hotelloperatör. MAQS Advokatbyrå har varit juridisk rådgivare.  

World in Property

Källa:

Pressmeddelande AMF Fastigheter, Lindahls, Nordic Choice Hotel, 

För övrig information, kontakta: 

Torgeir Silseht, VD Nordic Choice Hotels, Tel: +47 402 181 45

Mats Hederos, VD AMF Fastigheter, Tel: 08-696 32 52