AMF Fastigheter i storaffär med norskt investmentbolag Fröfjärden 3 inrymmer cirka 17 000 kvadratmeter kontor, verkstad och laboratorium och är fullt uthyrd till Xylem Water Solutions Global Services AB.

AMF Fastigheter i storaffär med norskt investmentbolag

Transaktion

15 juni 2021

AMF Fastigheter säljer fastigheten Fröfjärden 3 i Sundbyberg till Aquaticus Real Estate för 740 miljoner kronor.

Aquaticus Real Estate AB (publ) är ett fastighetsbolag etablerat av norska investmentbolaget Arctic Securities.

Den försålda fastigheten uppfördes 2003 och är belägen på Gesällvägen 33–35 i Sundby Park, en expansiv del av Sundbyberg med närhet till Hallonbergen, Ursvik och Järvastaden.

Fröfjärden 3 inrymmer cirka 17 000 kvadratmeter kontor, verkstad och laboratorium och är fullt uthyrd till Xylem Water Solutions Global Services AB.

– Vi är väldigt glada att Aquaticus Real Estate förvärvar Fröfjärden 3, som är en modern och välbelägen fastighet uthyrd till en mycket stark hyresgäst på ett långt hyresavtal. I och med försäljningen av Fröfjärden 3 frigörs kapital för nya investeringar och projekt, säger Fredrik Ronvall, chef för fastighetsinvesteringar på AMF Fastigheter.

Transaktionen görs till ett underliggande fastighetsvärde om 740 miljoner kronor. Aquaticus Real Estate tillträder fastigheten den 1 juli 2021.

AMF Fastigheter har som övergripande uppdrag att bidra till en hög och stabil avkastning till AMF:s pensionssparare.

Bolaget är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 35 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Fastighetsportföljen har idag ett marknadsvärde om cirka 73 miljarder kronor.

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se