Amasten blir helägare av projektet Järla Station - Jag är nöjd över att Amasten nu har full kontroll över projektet, säger Mikael Rånes, VD på Amasten.

Amasten blir helägare av projektet Järla Station

Ekonomi

19 april 2021

Amasten tillträder utestående 50 procent av projektet Järla Station i Nacka. Därmed har bolaget full kontroll över byggplanen om 9 200 kvadratmeter BTA.

Projektet har sedan Q3 2017 drivits inom ramen för ett finansiellt JV-samarbete med Partners Group. Amasten slutför nu den transaktion som avtalades i Q4 2020 genom att tillträda de utestående aktierna i projektbolaget för Järla Station.

Köpeskillingen motsvarar investerat belopp i projekt. Amasten har även träffat en uppgörelse avseende det ursprungliga fastighetsförvärvet som innebär att det inte kommer att utgå några ytterligare tilläggsköpeskillingar oavsett utfall i kommande detaljplan.

Förvärvet bedöms inte ge någon omedelbar resultateffekt.

- Jag är nöjd över att Amasten nu har full kontroll över projektet, som har ett fantastiskt läge i Nacka, säger Mikael Rånes, VD på Amasten.

I området planeras bostäder, handel, service, restauranger och en av de tre nya tunnelbanestationerna som planeras i Nacka, stationen Järla. Amastens byggplan innehåller 9 200 kvadratmeter BTA.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se