Altura köper fjärde äldreboendet i Västsverige Äldreboendet i Falköping rymmer sällskapsytor och drygt 6 000 kvadratmeter boende fördelat på 56 lägenheter.

Altura köper fjärde äldreboendet i Västsverige

Transaktion

15 september 2021

Altura förvärvar äldreboendet på S:t Olofsgatan i Falköping av Senäte. Det blir Alturas fjärde äldreboende i Västsverige.

Äldreboendet i Falköping rymmer sällskapsytor och drygt 6 000 kvadratmeter boende fördelat på 56 lägenheter. Falköpings kommun bedriver äldreomsorg i fastigheten sedan 2008.

– Vi är mycket glada över att Altura, som är specialiserade på just vård- och omsorgsboende i Norden blir ägare av denna fastighet. Det ger oss möjlighet att koncentrera oss och växa inom bostadssektorn där vi har vårt fokus, säger Jonas Danielson, VD på Senäte Fastigheter AB.

Säljaren Senäte är nöjda med att en långsiktig aktör med fokus på kvalité, välmående och hållbarhet tar vid och utvecklar platsen.

Alturas äldreboenden karaktäriseras av en hög grad natur och grönska som för tankarna till ett hem och inte en vårdplats. Ett stort fokus i utvecklingen av deras äldreboenden läggs vid att utforma en byggnad som främjar gemenskap och social interaktion mellan boende och personal på daglig basis, samt de närstående som alltid är välkomna på besök.

– Vi vet att behovet av lägenheter ökar konstant och att framtidens boende ställer helt nya krav på vad som faktiskt är viktigt, både för äldre och för yngre. Vårt fokus ligger på att vara med och utveckla bostadssektorn och därför känns det helt rätt att en specialist inom äldreboenden tar vid och utvecklar fastigheten på S:t Olofsgatan, understryker Jonas Danielson.

Solceller på äldreboendets tak

Altura har högt ställda hållbarhetsambitioner med en målsättning att, bland annat, ställa om till 100 procent förnybar el i alla sina fastigheter före 2025.

Det innebär att man har för avsikt att installera solceller på äldreboendets tak samt miljöcertifiera boendet enligt BREEAM In-Use.

Dessutom planerar man att utvärdera ytterligare energibesparande åtgärder för att minimera fastighetens miljöavtryck.

– Som ny långsiktig ägare ska vi säkerställa att boendet håller en fortsatt hög kvalité och är hållbart ur ett såväl socialt som ekologiskt perspektiv. Jag vill tacka Senäte för ett mycket gott samarbete och ser fram emot att få fortsätta samarbetet med Falköpings kommun, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura.

Rådgivare vid transaktionen har varit Panreal, Real Advokatbyrå, Wesslau Söderqvist Advokatbyrå och Svalner.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se