ALM fortsätter öka – bygger i Nacka

ALM fortsätter öka – bygger i Nacka

Stadsutveckling

2 juni 2020

ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad byggstartar förvaltningsprojektet Skogshusen med 174 lägenheter och en förskola på Telegrafberget i Nacka.

På Telegrafberget växer ett helt nytt bostadsområde fram med drygt 400 bostäder. Området ligger cirka 25 minuter från Stockholms innerstad, i ett naturskönt läge med utsikt över Halvkakssundet och Lidingös södra strandlinje. Skogshusen är ALM Småa Bostads första byggnation av två i området.

– Det är fantastiskt att få möjlighet att bidra med yteffektiva och klimatsmarta hyreslägenheter i ett så unikt läge. Här behöver man inte ha miljoner på banken för att bo med naturreservatet som närmsta granne och utsikt över farleden in mot stan, säger Joakim Alm, VD, ALM Equity AB.

Projektet är ett samarbete mellan flera av ALM-koncernens bolag där ALM Småa Bostad utvecklar, 2xA Entreprenad bygger och Smarta Hyresbostäder äger och förvaltar de färdigställda bostäderna. De färdigställda lägenheterna beräknas tillträdas av Smarta Hyresbostäder Q2 2022 och ge driftnetton på cirka 12,7 Mkr.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se