Akelius hotbrev till hyresgäster i Malmö
Foto: Mapio

Akelius hotbrev till hyresgäster i Malmö

Bostäder

15 maj 2019

Nu agerar hyresjätten mot boende i en fastighet i centrala Malmö. Detta efter flera incidenter som kunnat skada andra människor.

Det är via ett brev till hyresgästerna i landmärket Kronprinsen i Malmö som Akelius hotar med att låsa alla fömster och balkongdörrar i hela två år. Anledningen är att boende i huset kastat ut föremål mot byggarbetare som renoverar fastighetens fasad.

Bland annat kastades en petflaska innehållande någon form av vätska ut och riskerade att träffa en byggarbetare.

– Detta har hänt vid två tidigare tillfällen och då måste vi agera hårt. Det här är ett arbetsmiljöproblem och vi kan aldrig tveka när det gäller människors säkerhet, säger Mikael Ahlborn, Akleius Malmöchef till P4 Malmöhus.

Bolaget har även gjort en polisanmälan och inväntar en utredning innan de beslutar sig för hur de ska gå vidare med händelserna.

Hyresgästerna har riktat skarp kritik mot bolaget och menar att detta är en kollektiv bestraffning.

– Jag tycker det är fel med kollektiv bestraffning och sen nu när vi närmar oss sommaren måste vi kunna få vädra. Jag kan absolut inte bo här utan att använda balkongen. Jag tycker de ska vräka de som gjort detta, det kan också vara obehöriga som kastat, säger Patrik Lind, boende i Kronprinsen.

Ahlborn menar dock att ingreppet är nödvändigt om det inte är så att de som slänger saker från det 27 våningar höga huset omedelbart slutar.

– Jag har full förståelse för att hyresgästerna reagerar på det här sättet och att de tycker att det är besvärligt. Nu har vi inte genomfört den här åtgärden att stänga fönster och balkongdörrar och vi hoppas verkligen att vi slipper det.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se