Akademiska rekryterar ny teknikdiektör
Andreas Kupenberg blir direktör för Akademiska Hus nybildade enhet för Teknik & Service och kommer även att ingå i företagsledningen.

Akademiska rekryterar ny teknikdiektör

Personnytt

24 mars 2022

Andreas Kupenberg har utsetts till direktör för Teknik & Service på Akademiska Hus.

Han har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom facility management och kommer närmast från tjänsten som Contract Director på Coor Service Management.

Andreas Kupenberg tillträder senast den 9 juni som direktör för den nybildade enheten för Teknik & Service och kommer även att ingå i Akademiska Hus företagsledning. Han är utbildad ekonom och diplomerad inom fastighetsförvaltning.

Andreas har tidigare haft olika chefsroller på Coor Service Management och Addici samt varit vd för Coor APS, ett dotterbolag inom Coor-koncernen.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Andreas. Han kommer starkt att bidra till att Akademiska Hus förstärker och vidareutvecklar leveransen till våra kunder och att vi optimerar vår drift och underhåll så att våra fastigheter blir än mer hållbara, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Akademiska Hus. Det är ett välskött bolag med kompetenta medarbetare och förvaltning i egen regi, som nu är redo att ta nästa kliv i sin utvecklingsresa med fokus på service, digitalisering och långsiktigt hållbar utveckling, säger Andreas Kupenberg.

Med ett fastighetsvärde på strax över 112 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation.

Akademiska Hus förvaltar 3,4 miljoner kvadratmeter uthyrningsbar area, varav 44 procent är undervisningslokaler, 34 procent laboratorielokaler, 16 procent kontor och 6 procent utgör övriga lokaltyper. Bolaget ägs av staten och runt 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i byggnader som förvaltas av Akademiska Hus.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se