Akademiska Hus storsatsar på solceller
Foto: Akademiska Hus

Akademiska Hus storsatsar på solceller

Stadsutveckling

30 augusti 2019

Lagom till terminsstart bjuder Akademiska Hus in media till invigningen av 5 462kvm nya solceller på Ultuna i Uppsala.

Tillsammans med redan befintliga anläggningar på området kommer nu en årlig solelproduktion på nära 1 miljon kWh att produceras och göra Campus Ultuna än mer hållbart. Satsningen är en viktig del i Akademiska Hus arbete för att uppnå en nollvision för sitt klimatavtryck.

Sammanlagt är nu 6 696 kvadratmeter av taken på Campus Ultuna fyllda av solceller, vilket gör satsningen till Akademiska Hus största i landet inom förnybar energi. Att den sker just här lämpar sig väldigt väl då SLU har beslutat att universitetet ska vara klimatneutralt till år 2027. De nära 1 miljon kWh/år som totalt genereras innebär bland annat att flera av SLU:s byggnader i Uppsala till betydande del kan försörjas av miljövänlig solel.

Medverkar vid invigningen gör Peter Bohman, marknadsområdesdirektör vid Akademiska Hus, och Martin Melkersson, universitetsdirektör vid SLU. På plats kommer även Akademiska Hus energiexperter att finnas. Media erbjuds också en vandring bland solcellerna på VHC:s tak tillsammans med studenter och medarbetare vid SLU.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se