Akademiska Hus satsar på co-working i Umeå

Akademiska Hus satsar på co-working i Umeå

Uthyrning

12 februari 2021

Co-workingmiljön A Working Lab Universum har siktet inställt på akademi och näringsliv som kan stärka Västerbottens position.

Nu expanderar de toppmoderna lokalerna mitt på Campus Umeå med ytterligare 500 m2 co-workingyta som ska stå färdig i augusti 2021.

A Working Lab Universum, som öppnade i april förra året, är en helt ny plats i Umeå för innovation där företag, studenter, startups, forskare och offentliga organisationer möts i flexibla kontorsmiljöer mitt på campus. I en ombyggnation utökas nu co-workingytorna med bland annat flera moderna mötesrum och kontor.

– Vi tror att möten mellan människor är grunden för innovation. Samtidigt har pandemin fått oss att ompröva den traditionella arbetsplatsen och lärt oss nya sätt att arbeta. Det här steget gör det möjligt att erbjuda flexibla mötes- och kontorsplatser för flera och på så sätt bidra till att stärka hela Västerbottens region som en innovativ och kreativ plats, säger Ulf Däversjö, direktör för innovation och hållbar utveckling på Akademiska Hus. 

Bakom satsningen står Akademiska Hus tillsammans med Innovationskontoret Umeå universitet, SLU Holding vid Sveriges lantbruksuniversitet, Umeå universitet Holding, Innovationssluss Region Västerbotten och Umeå Science Park. 

– Det känns mycket intressant och spännande att vara med och skapa en inspirerande innovationsmiljö där kunskap och idéer från universiteten kommer samhället till nytta. Vi ser fram emot att kunna bidra med vår erfarenhet, vårt kunnande om de gröna näringarna och våra metoder för att stötta och utveckla innovationer tillsammans med akademi, näringsliv och andra aktörer i Umeå, säger Urban Eriksson, vd för SLU Holding.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se