36 000 kvm nya byggrätter för Fastpartner i Gävle – Genom denna detaljplan skapar vi en palett av möjligheter i det expansiva arenaområdet Gavlehov, säger Fredrik Thorgren, Regionchef på Fastpartner.

36 000 kvm nya byggrätter för Fastpartner i Gävle

Stadsutveckling

26 april 2021

En ny detaljplan i Gavlehov, Gävle, har vunnit laga kraft. Det ger Fastpartner 36 000 kvadratmeter nya byggrätter i ett expansivt område.

Detaljplanen för Gavlehov Västra etapp 2 har antagits av Gävle kommun och har nu vunnit laga kraft.

Den nya detaljplanen har fått ett varmt mottagande och kommer att innebära ett uppskattat tillskott av nya verksamhetslokaler och bostäder.

Gavlehov är Gävles idrotts- och arenaområde där både elitverksamhet och breddverksamhet inryms. Monitor ERP Arena, Gävletravet, Gavlevallen, Gavlehovshallen och Gunder Häggstadion är några av de arenor som finns på området där sporter som ishockey, fotboll, tennis, friidrott, innebandy, trav m.m. utövas.

På området finns även en av Gävles modernaste grundskolor, där friskolan Prolympia bedriver sin skolverksamhet med inriktning idrott.

Skolfastigheten ägs av Fastpartner som uppförde den nya skolan år 2018.

Under de senaste åren har det även tillskapats boendemöjligheter i området vilket gör att området blir ännu mer levande och intressant.

Genom den nya detaljplanen skapas det möjligheter till fler bostäder, men framförallt skapar den möjligheter att tillföra nya verksamheter till området vilket gör det till en komplett stadsdel.

– Genom denna detaljplan skapar vi en palett av möjligheter i det expansiva arenaområdet Gavlehov samtidigt som vi stärker vår position i området ytterligare och blir nu en av de viktigaste aktörerna för områdets fortsatta utveckling, säger Fredrik Thorgren, Regionchef på Fastpartner.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se