32 år senare – dags för byggstart Foto: HSB

32 år senare – dags för byggstart

Bostäder

25 oktober 2018

Redan 1986 köpte HSB Göteborg marken, men först nu har det blivit dags att bygga bostäder på området.

 

Området som ligger vid småbåtshamnen i Brottkärr köptes för 32 år sedan och det var starten på en långdragen process och det skulle ta till 2018 innan bygglovet slutligen godkändes av Mark- och miljööverdomstolen.

Nu är det slutligen dags för byggstart av bostadsrättföreningen Amundö Äng i Hovås.

Sedan marken förvärvades har HSB Göteborg bland annat hunnit bygga en annan bostadsrättsförening (brf Båtmansängen) i området och sålt en del av marken vidare. Ambitionen från starten har varit att bygga bostäder på ängen nära småbåtshamnen.

Brf Amundö Äng består av 14 småhus med totalt 46 bostadsrätter i varierande storlek.

– Äntligen! Det har varit en extremt lång process med detaljplanen för området och planeringen av husen. Därför känns det förstås extra roligt att vi nu kan starta bygget av bostadsrättsföreningen Amundö Äng. Det har varit stor efterfrågan på bostäderna och vi har på kort tid sålt hälften, säger Claudio Agus, ansvarig säljare för projektet.

Arbetet med området som har pågått under en lång tid, i nära dialog med kringboende grannar som har haft önskemål om att bevara utsikt och åtkomst till ängen, och har inneburit att husen har arbetats om i flera omgångar.

Det bygglov som HSB Göteborg först beviljades överklagades, innan det efter flera vändor godkändes av Mark- och miljödomstolen tidigare i år.

– Jag tror att många av våra kunder kommer att uppskatta de moderna och havsnära bostäderna, som med sitt lantliga läge har närhet till stan. Samtidigt som det finns attraktiva natur- och friluftsvärden i området. Tidigare i år fick Stora Amundön status som naturreservat, säger Claudio Agus.

Husen beräknas vara inflyttningsklara i december 2019. Förutom Amundö Äng har HSB Göteborg ett bostadsprojekt i ytterligare ett attraktivt område, Esplanaden i nya Hovås, där försäljning just nu pågår.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se