25 000 kvm  norr om Nordstan i Göteborg

25 000 kvm norr om Nordstan i Göteborg

Stadsutveckling

9 augusti 2022

Med utsikt över hamnen, Operan och Läppstiftet planerar Castellum nu för Noon Garden.

 Mitt emellan Nordstan och Lilla Bommen, endast ett par minuters promenad till Göteborgs centralstation, kommer en helt ny plats att ta form. Och visionerna för både huset och platsen är tydliga. Här skapas 25 000 kvadratmeter framtidens kontor i ett hus som blir både en publik mötesplats och en kommunikationshub. Med stor trädgård på taket.

Med centralstationen, älven och hela city på bekvämt gångavstånd blir det här ett guldläge i en av Göteborgs mest expansiva stadsdelar. 

  Huset och platsen kommer att bli en naturlig mittpunkt i det nya område som nu tar form norr om Nordstan och blir även en bra koppling till Lilla Bommens affärsområde. 

– Det känns otroligt kul att få chans att utveckla Noon Garden i det här fantastiska läget, konstaterar Peder Wahlgren, affärsutvecklare på Castellum. Huset och platsen kommer att bli en naturlig mittpunkt i det nya område som nu tar form norr om Nordstan och blir även en bra koppling till Lilla Bommens affärsområde. 

TYDLIG VISION

Castellum har en tydlig idé för det som fram tills idag har varit Nordstans baksida. 

– Vi håller på att sätta strukturen och konceptet för huset och platsen men är beroende av både Västlänken och detaljplanen som behöver justeras. Vår vision är att skapa en mötesplats och en kommunikationshub på en plats som kan bli en attraktiv målpunkt på den här sidan av Nordstan. En torgyta skapas framför huset och i de nedre våningarna tittar vi på ett spännande matkoncept. Allt för att ge liv åt gatumiljön vid den nya boulevarden som kommer anläggas strax intill.

– Huvuddelen av ytorna blir attraktiva kontor men vi vill även satsa på ett riktigt bra, internationellt matkoncept gärna i kombination med kultur som ska attrahera på kvällstid, berättar Peder Wahlgren. 

MITT I VÄSTLÄNKEN

Noon Garden byggs bokstavligt talat mitt i stadens stora infrastrukturprojekt, Västlänken.

– Både Nordstan och Noon Garden kommer få varsin uppgång och förberedelserna för dem är ju redan igång. Men byggprocessen är inte helt enkel. Vi kommer att behöva påla tidigt och sedan får pålarna ligga till sig i jorden innan själva huset kan byggas. 

Spårvagnen kommer att gå igenom byggnaden och stanna i närheten av entrén och med Centralstationen endast några minuter bort är kommunikationsläget alltså mer än bra. 

– De goda kommunikationerna kommer skapa nya flöden som Noon Garden kommer att ha glädje av, menar Peder Wahlgren. 

Läs hela artikeln på Lokalguiden

Av Pernilla Krantz - Lokalguiden

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se