100-tals miljoner satsas på Idre Himmelfjäll Inför kommande vintersäsong satsas ytterligare 100-tals miljoner i Idre Himmelfjäll. Några av nyheterna är 1 300 bäddar i nya lägenheter och stugor, en helt ny tävlingsbacke och ny restaurang med 175 sittplatser.

100-tals miljoner satsas på Idre Himmelfjäll

Ekonomi

16 september 2021

100-tals miljoner satsas nu på Idre Himmelfjäll. Bland annat byggs nya lägenheter och stugor för 1 300 bäddar samt en ny restaurang.

Nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll har blivit en succé. I vintras dubblades antal åkare mot året innan.

Inför kommande vintersäsong satsas ytterligare 100-tals miljoner i anläggningen. Några av nyheterna är 1 300 bäddar i nya lägenheter och stugor, en helt ny tävlingsbacke och ett skidtorg för de minsta.

Dessutom öppnar en ny restaurang byggd med miljöprofil som bjuder på 175 sittplatser.

Det är nu knappt två år sedan Idre Himmelfjäll invigdes och anläggningen har sedan dess utvecklats rejält.

Inte minst barnfamiljerna har hittat hit och tomtförsäljningen har gått långt över förväntan.

De nya husen och lägenheter för boende byggs av en rad privatpersoner och olika företag.

Den nya restaurangen med 175 sittplatser, reception och kiosk helt byggd med miljöprofil där exempelvis energianvändningen med råge understiger kraven i byggreglerna.

– Utvecklingen i Idre Himmelfjäll överträffar våra förväntningar och det är väldigt spännande att se hur nyheterna kommer att tas emot av alla barnfamiljer som kommer att gästa oss den kommande vintersäsongen, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se