Wallenstam säljer bostäder till Willhem

Wallenstam säljer bostäder till Willhem

Transaktion

3 juli 2017

Totalt handlar det om ungefär 100 stycken bostäder som är under uppbyggnad och som sedan säljs till Willhem.

 

Nu startar Wallenstam byggnationen av 96 hyresrätter i Pålsjö, Helsingborg. Lägenheterna fördelas mellan 4 punkthus i röd-bruna toner som beräknas vara klara för inflyttning i slutet av 2018.

Willhem kommer att förvärva fastigheten efter färdigställande enligt avtal som tecknades i slutet av förra veckan. Överenskommet fastighetsvärde är 229 Mkr. Det ingångna avtalet är en följd av tidigare affärer mellan Wallenstam och Willhem genomförda under 2015.

– Vi är glada över att nu vara igång med vår nyproduktion i Pålsjö där vi tillför 96 lägenheter, om ett till tre rum och kök med balkong eller uteplats i ett fint naturskönt område, säger Marina Fritsche, affärsområdeschef bostad.

Gestaltningen för de fyra punkthusen tar sin utgångspunkt i röd-bruna toner från färgskalorna mörk guldockra, bränd umbra och mörkockra med inspiration från tegelmuren som omgärdar Pålsjö kyrkogård samt det klassiska Helsingborgsteglet. De två yttre husen får en sockelvåning i ett rödbrunt tegel och varsin mörkare rödbrun nyans på fasaden.

Totalentreprenör för byggnationen är Bergman & Höök och arkitekt är Arkitekthuset i Jönköping.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se