Tyréns rekryterar meriterad arkitekt

Tyréns rekryterar meriterad arkitekt

Arkitektur

16 maj 2017

Med hjälp av välmeriterade arkitekten Peter Åberg stärker Tyréns sin satsning på arkitektur i västra Sverige.

 Peter en mycket erfaren arkitekt med lång erfarenhet av byggnadsprojektering med särskild inriktning på vårdbyggnader.

Tyréns har idag totalt ca 230 medarbetare inom arkitekturområdet och den strategiska satsningen på arkitektur fortsätter.

- Peter har en lång och bred erfarenhet inom vårdarkitektur, något vi på Tyréns behöver när landstingen genomför sina stora investeringar. Vi arbetar mycket med Västra Götalandsregionen. Peters tidigare erfarenheter från Stockholmsregionen ger oss möjlighet att bredda vårt kunnande, säger Niclas Malmeling, avdelningschef arkitektur Tyréns region väst.

Peter kommer närmast från White där han arbetat i drygt 20 år och han har lång erfarenhet av byggnadsprojektering och med särskild inriktning på vårdbyggnader. Han har senast medverkat i programarbete med ny vårdbyggnad vid Ryhovs sjukhus i Jönköping, projektering av ny akutvårdsbyggnad vid Danderyds sjukhus och i projektering av nytt operationshus vid Gävle sjukhus.

- Det ska bli väldigt roligt att få följa med på Tyréns resa med fortsatt etablering i arkitektbranschen och att få arbeta med utveckling av komplexa och intressanta vårdbyggnadsprojekt för imorgon som till exempel tillbyggnad av centralkliniken vid Östra sjukhuset, säger Peter Åberg.

 

Skribent

Oscar Lindqvist
ol@worldinproperty.se

Källa:

För mer information kontakta: Peter Åberg, Uppdragsansvarig Arkitekt Tyréns AB 010 452 21 54