Tosito köper stor industrifastighet i Jönköping Fastigheten Utkastet 3 har en total uthyrningsbar area om 9 040 kvadratmeter med en tomtareal om 35 191 kvadratmeter.

Tosito köper stor industrifastighet i Jönköping

Transaktion

29 juni 2021

Tosito köper en industrifastighet med stor utvecklingspotential om totalt 9 040 kvadratmeter i Vättersnäs, Jönköping. 

Säljare är Västerhuset AB med Newsec som rådgivare. 

Fastigheten Utkastet 3 har en total uthyrningsbar area om 9 040 kvadratmeter med en tomtareal om 35 191 kvadratmeter.

– Vi brinner för Jönköping och vill fortsätta att expandera i länet. Det känns kul att göra affär med Björn Karlsson och Västerhuset som vi känner väl sedan tidigare. Fastigheten Utkastet 3 är en spännande byggnad med stor utvecklingspotential i flera olika inriktningar. Nu ser vi fram emot att börja förvalta fastigheten och lära känna dess hyresgäster, säger Tommy Fritz, VD på Tosito.

Industrifastigheten är fullt uthyrd med Holmgrens Bil som stark ankarhyresgäst. 

– Efter att ha förvaltat och utvecklat denna fastighet under flera år så välkomnar vi med varm hand Tosito som ny ägare och ser fram emot att följa deras fortsatta resa med fastigheten. I samband med försäljningen blickar vi nu framåt och letar aktivt efter nya projekt och fastigheter i våra fokusområden, Jönköping och Skövde, för att fortsatt stärka vår position på den kommersiella marknaden, säger Björn Karlsson, VD på Västerhuset. 

– Vi är glada att ha få förtroendet från Västerhuset AB att agera rådgivare i denna process. Fastigheten är en bra förvaltningsenhet med utvecklingspotential genom att driva detaljplan för bostäder, vilket väckt stort intresse från både nationella och regionala investerare, säger Mattias Andersson, Head of Capital Markets Mid Cap, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se