Svenska Hus färdigställer Instrumentfabriken
Foto: Svenska Hus

Svenska Hus färdigställer Instrumentfabriken

Stadsutveckling

16 maj 2018

Svenska Hus egenutvecklade, nya kontorslokaler om 15 000 kvm i fastigheten Instrumentfabriken i Ulvsunda i Stockholm är nu fullt uthyrda. 

Totalt rör det sig om 50 hyresgäster som sitter i lokalerna där även Svenska Hus har sitt regionkontor. Bland hyresgästerna märks bland annat Bolist, Ballingslöv, Coromatic Group, Handelsbanken, Hårologi och Victrix.

Svenska Hus har omvandlat den 15 000 kvm stora byggnaden till en modern och flexibel kontorsmiljö och samtidigt tagit tillvara på de tidstypiska 1940-talsdetaljerna som redan fanns. Projektet har utvecklats konceptuellt från idé till verklighet och allt eftersom projektet har fortgått har hyresgäster valt att flytta sina verksamheter hit.

Redo för nya möjligheter

- Instrumentfabriken är ett bra exempel på hur Svenska Hus har tillvaratagit sina styrkor inom fastighetsutveckling genom att anpassa och modernisera en anrik byggnad och samtidigt bevara dess unika element. Vi är glada att alla kontor nu är uthyrda och är redo att anta nya möjligheter, säger Daniel Massot, vd på Svenska Hus.

Instrumentfabriken erbjuder hyresgästerna en helhet med bland annat gym och de lunchrestauranger som finns i närheten. Innergården har utformats till en unik samlingsplats för nätverkande och samarbete mellan de drygt 50 hyresgästerna. Utöver Instrumentfabriken äger och förvaltar Svenska Hus två fastigheter till i området, varav en i direkt anslutning till fastigheten. Den kommer inom den närmaste framtiden utvecklas även den i linje med Instrumentfabriken.

- Det har varit oerhört kul att arbeta med denna unika fastighet. Vårt mål har varit att bevara husets ursprungliga karaktär och samtidigt utveckla det efter våra hyresgästers behov och önskemål. Resultatet blev väldigt lyckat och jag är övertygad att våra hyresgäster kommer stortrivas i dessa historiska miljöer, säger Philip Wallgren, regionchef Svenska Hus Stockholm.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se